Bestyrelse

Mads Barlach Christensen, Bestyrelsesformand

(Født i 1967) Udpeget af aktionærerne og har siddet i bestyrelsen siden 2017 som formand. 

Uddannelsesmæssig baggrund:

Grenå Gymnasium, politibetjent samt forskellige lederuddannelser hos politiet.

Karriere:

Mads har været tilknyttet Air Greenland siden 2006. Først som uddannelseschef, HR manager og siden som HR direktør. Mads har tidligere bestridt flere stillinger indenfor Politiet i Grønland, blandt andet som politibetjent, stationsleder og som leder af Politiskolen i Grønland. 

Kompetencer:

Ledelse og forretningsudvikling 

Bestyrelsesposter:

Er næstformand for bestyrelsen i KNR og har tidligere siddet i bestyrelsen for den grønlandske politiforening som medlem og formand, været medlem i den grønlandske retsvæsenskommission, været næstformand for politilederforeningen, været medlem i Arctic Umiaq Line. Kristian May, Næstformand

(Født i 1956) Udpeget af aktionærerne og genvalgt til bestyrelsen i 2015 efter et enkelt års fravær.

Uddannelsesmæssig baggrund:

Shippingmand og cand. jur.

Karriere:

Kristian har 30 års ledelseserfaring heraf 20 år som administrerende direktør for store danske selskaber i stål og entreprenørbranchen.

Kompetencer:

Virksomhedsdrift, økonomi, jura, strategi, HR, kommunikation internt og eksternt, tilpasninger, udviklingsplaner m.m.

Bestyrelsesposter:

Kristian har omfattende erfaring fra bestyrelsesarbejdet både som formand og menigt medlem - dels i virksomheder og dels i arbejdsgiver- og interesseorganisationer.Line Frederiksen, Bestyrelsesmedlem

(Født i 1980) Udpeget af aktionærerne og har siddet i bestyrelsen siden 2017.

Uddannelsesmæssig baggrund:

Cand.merc. og HD (R)

Karriere:

Line har siden 2016 været regnskabschef i Tele Greenland A/S. Før det har Line været projektchef for logistik i Arctic Winter Games, Business controller i Air Greenland A/S, udviklingskonsulent og analytiker i Royal Arctic Line A/S. 

Kompetencer:

Økonomi og ledelse  

Bestyrelsesposter:

Line var stifter og formand for Meeqqat Inuunnerissut/Bedre Børneliv (MIBB), og hun har været bestyrelsesmedlem og næstformand i Tele Greenland A/S.


Tukummeq Egede Martinsen, Bestyrelsesmedlem

(Født 1978) Medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem siden 2020.

Uddannelsesmæssig baggrund:

Bachelor of Arts, Kultur og Samfundshistorie fra Ilisimatusarfik. Practitioner inden for mental sundhed, uddannet ved 3P Instituttet.

Karriere:

Tukummeq har med sine 14 år i INI A/S en karriere inden for boligadministration. Først som sagsbehandler, senere som bl.a. konsulent og udlejningsleder. Hun har siden 2016 været chef for Shared Service Center (sagsbehandlerteamet).

Kompetencer:

Selvværdskabende ledelse, udvikling af medarbejderes faglige og personlige kundskaber, boligadministration, samarbejde, mental sundhed.

Bestyrelsesposter:

Tukummeq sad som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem hos INI A/S fra 2014 til 2016. Derudover har hun siddet som bestyrelsesmedlem og senere som formand i foreningen N.A.I.P. fra 2008 til 2016.


Brian Grønvold, bestyrelsesmedlem
(Født 1975) Medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem siden 2020.

Uddannelsesmæssig baggrund:
Heliportlederuddannelse og trafikassistentuddannelse ved Air Greenland og grundlæggende lederuddannelse ved Niuernermik Ilinniarfik Nuuk.

Karriere:

Brian har været ansat som kundechef i INI A/S siden 2015. Tidligere har han været afdelingsleder i Sekretariatet i Qaasuitsup Kommunia, kontorleder ved Social Pædagogisk Seminarium og flere stillinger inden for Air Greenland senest som trafik supervisor og souschef.

Kompetencer:

Ledelse, HR, økonomistyring, budgettering.

Bestyrelsesposter:

Lokalrådsmedlem i Avannaata Kommunia i Ilulissat og tidligere bestyrelsesmedlem af ungdomsorganisationen Sorlak og ungdomsklubbernes organisation Sukorseq.