Du kan altid ringe til 70 10 00 ved akutte situationer – også uden for almindelig åbningstid. Uden for almindelig åbningstid vil telefonen blive viderestillet til Matu Security, som altid kan få fat på den vagthavende i din by.
Du kontakter os, som vil formidle kontakten til din ejendomsassistent eller give besked videre. Du kan kontakt os ved at ringe på 70 10 00 alle hverdage mellem kl. 9.00-12.00 eller sende en mail til ini@ini.gl.
Som lejer i en bolig administreret af os er det et krav, at man tilmelder sig betalingsservice, og i så fald vil betalingen foregår automatisk. Dette krav blev indført i 2015 for alle nye lejere.
Hvis man ikke er omfattet af kravet om PBS, kan man betale sin huslejeregning gennem selvbetjeningen eller få et FI-kort i INImut. FI-kortet koster dog 35 kr. i gebyr.
Du har også mulighed for at udskrive FI-kortet gratis via selvbetjeningen.
Du får tilsendt huslejeregningen med posten, og hvis denne bliver væk, og du har brug for et nyt girokort, kan du downloade huslejeopkrævningen gennem selvbetjeningen og selv printe den ud. Du kan også henvende dig personligt i INImut og få et FI-kort. Dette koster dog 35 kr. i gebyr.
Du har også mulighed for at udskrive FI-kortet gratis via selvbetjeningen.
Du vil få tilsendt en rykker efter cirka to uger, hvis du ikke har betalt din huslejeregning til tiden. Et rykkergebyr koster 150 kr.
Hvis du har problemer med at betale din husleje kan du kontakte vores økonomirådgivere, som kan hjælpe dig med at få styr på økonomien f.eks. ved at lave en afdragsordning. Økonomirådgiverne har tavshedspligt.
Depositummet svarer til tre måneders husleje. Det er muligt at afdrage depositummet efter aftale.
Depositummet skal være betalt inden, du flytter ind i boligen. Når du får tilbudt boligen, vil du få at vide, hvornår depositummet og huslejen for den første måned skal være betalt.
Når du flytter ind, skal du lave en fejl- og mangelliste, hvor du noterer de fejl og mangler, som boligen eventuelt har. Listen er din dokumentation for, at disse fejl og mangler ikke er sket, mens du har boet i boligen, og at du derfor ikke hæfter for udbedringen. Husk derfor at gemme fejl- og mangellisten, så længe du bor i boligen.
Du får depositummet tilbage, når du er flyttet ud, vi har foretaget et fraflytningssyn og vi har modtaget og opgjort fakturaer fra eventuelle håndværkere. Fraflytningssynet er grundlaget for, hvad der skal udbedres i boligen, efter du har boet i den. Der kan gå op til tre måneder, før du får depositummet tilbage. Det skyldes, at der sommetider kan gå tid, før vi modtager fakturaer fra håndværkere. Først når vi har fakturaerne fra det, som er blevet lavet i forbindelse med normalistandsættelse, kan vi regne ud fra, du skal have tilbage i depositum og overføre pengene til dig.
Hvor stor en del af depositummet, du får tilbage afhænger af, hvor meget der skal laves i boligen, når du flytter ud. Hvis du passer godt på boligen, øger du dine chancer for at få mere tilbage. Hvis beløbet til udbedring overstiger depositummet, vil du få en ekstra regning.
Der kommer en forbrugsopgørelse én gang om året. Der gøres op for forbruget fra d. 1. januar til og med d. 31. december.
Senest den 30. april vil regnskaber for alle boligafdelinger offentliggøres på vores hjemmeside. Senest den 15. juni vil du modtage et brev med den individuelle opgørelse.
Hvis du skal have penge tilbage, vil de blive modregnet i din kommende husleje. Skal du derimod betale mere, vil du få tilsendt en regning.
Her kan du se, om det er tilladt at holde kæledyr i din boligafdeling.
Nej, man må ikke holde slædehunde som kæledyr i lejeboliger, som vi administrerer. Dette er bestemt i de kommunale vedtægter for distrikterne med slædehunde, og ændringen af lovgivningen har ikke betydning for de kommunale vedtægter.
Ja, det er kun hunde og katte, man skal søge tilladelse til. Det er fortsat tilladt at holde akvariefisk, fugle i bur, gnavere i bur, skildpadder og lignende og kræver derfor ikke, at man søger tilladelse.
Der er i lovændringen ikke fastsat et maksimum på, hvor mange dyr man må have. Dog kræver det, at kommunen giver tilladelse til hvert enkelt dyr, og at man betaler det særlige depositum svarende til tre måneders husleje per kæledyr, man anskaffer sig.
Ja, tilladelsen fra kommunen gælder kun ét dyr og kun det specifikke dyr, man har søgt tilladelse til. Det vil sige, at hvis ens kat dør, skal man igen søge tilladelse hos kommunen, hvis man vil anskaffe sig en ny kat.
Man kan få det særlig depositum tilbage, når man fraflytter lejeboligen. Først når der er foretaget et fraflytningssyn og eventuelle skader er blevet udbedret, får man restoverskud af det særlige depositum retur.
Ja, det særlige depositum svarende til tre måneders husleje dækker kun ét kæledyr. Det vil sige, at hvis man får tilladelse til to dyr, skal man betale 2x særligt depositum.
Ja, du må gerne installere vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine i din bolig. Du skal dog udfylde blanketten Tilladelse til installation af hårde hvidevarer og sende den til os eller aflevere den personligt i INImut.
Du må foretage ændringer, såfremt vi har givet tilladelse til det. Du kan søge om tilladelse ved at lave en ansøgning som indeholde:
Ansøgningen skal sendes til ini@ini.gl eller afleveres i INImut. Herefter vil du modtage svar på din ansøgning.
Hver boligafdeling har et budget til vedligeholdelse og et budget til aktiviteter. Du kan få indflydelse på, hvad budgetterne bruges til som beboerdemokrat. Du kan læse mere om beboerdemokrati på vores hjemmeside. Du kan tilmelde dig som beboerdemokrat ved at skrive til ini@ini.gl eller ved at ringe til 70 10 00.
Du kan oprette dig som bruger ved at trykke på knappen ’opret ny bruger’ på login-siden. Du kan også få hjælp ved at kontakte os.
Den kode, som du får tilsendt, er aktiv i 30 dage. Inden koden udløber, skal du tilknytte dit NemID. Herefter vil du kun kunne logge ind med NemID. Dette er for at øge sikkerheden og passe på dine personlige oplysninger.
Ja, du skal have et NemID for at kunne benytte selvbetjeningen. Dette er af sikkerhedsmæssige årsager, så kun du har adgang til dine personlige oplysninger, som selvbetjeningen indeholder.
Hvis du oplever problemer med at logge på selvbetjeningen med NemID, kan det være fordi dit NemID ikke er åbent til brug hos offentligt institutioner. Du kan kontakte borgerservice eller din bank, som kan hjælpe dig med at åbne op brugen af dit NemID.
Hvis du har glemt din kode, kan du trykke på teksten ’jeg har glemt mit brugernavn eller kodeord’. Du vil få tilsendt nye oplysninger.
Du kan kontakte os, hvis du ikke har nået at tilknytte dit NemID inden for 30 dage. Så vil vi forlænge din periode, så du igen har 30 dage til at få tilknyttet dit NemID.