Venteliste

Du skal skrives på venteliste, før du kan søge bolig.

Ventelisterne er inddelt i byer/bygder og selskab. Det vil sige, at der findes en venteliste for Nuuk, en anden venteliste for Sisimiut og en tredje venteliste for Qaqortoq osv. Ventelisterne i byerne er også delt op i selskaber. INI A/S administrerer boliger for både Selvstyret og kommunerne, og de har hver deres ventelister. Det vil sige, at der findes en venteliste for selvstyreejede boliger i Sisimiut og en anden venteliste for kommunale boliger i Sisimiut.


Sådan kommer du på venteliste

Du kan skrive dig på venteliste ved at udfylde blanketten Ansøgning til boligventeliste. Ansøgningen skal sendes til ini@ini.gl eller afleveres personligt i INImut. I din ansøgning skal du tage stilling til, hvilke byer og selskaber du vil skrives op hos. Du kan selvfølgelig skrive dig op til flere byer og selskaber.

Når vi har modtaget din ansøgning, sender vi et girokort for ventelistegebyret. Når gebyret er betalt, kommer du på venteliste.

Du kan se din ventelisteplacering i selvbetjeningen.

 

Pris

Det koster 100 kr. i ventelistegebyr pr. venteliste. Gebyret er gældende for i indeværende kalenderår. Det vil sige, at det koster det samme, om du skriver dig op i januar eller i november, og at ventelistenummeret skal fornyes ved årsskiftet.

Hvis du for eksempel skriver dig på venteliste i Sisimiut hos de kommunale boliger, koster det 100 kr. om året. Hvis du skriver du op til både selvstyreejede og kommunale boliger i Sisimiut, koster det 200 kr. om året. Hvis du også vil skrive op til begge selskabers boliger i Maniitsoq, koster det i alt 400 kr. om året.

Hvert år i december/januar skal ventelistenummeret fornyes. Det gør du ved at betale den regning, som vi automatisk sender til dig. Hvis gebyret for det nye år ikke bliver betalt, mister du din plads på ventelisten.

 

Søg bolig

Når du er kommet på venteliste, kan du søge bolig. Vær opmærksom på, at du selv skal søge om bolig. Du kan se de ledige boliger på hjemmesiden, selvbetjeningen og på opslagstavlen i INImut.

Du søger ved at udfylde blanketten Ansøgning om ledigbolig. Ansøgningen skal sendes til ini@ini.gl eller afleveres personligt i INImut.

Ansøger til den specifikke bolig med længst anciennitet på ventelisten får tilbudt boligen.