Du kan skrive dig op gennem selvbetjeningen. Du finder selvbetjeningen her.
Du kan også blive skrevet op til venteliste ved at udfylde blanketten ”Ansøgning til boligventeliste” og sende den til ini@ini.gl eller aflevere den personligt i INImut.
Når man skriver sig op til venteliste, skal man vælge, hvilke byer og hvilke selskaber (Selvstyrets bolig eller kommunale boliger) man vil skrives op til. Man betaler 100 kr. for hvert selskab og hver by. Ønsker du for eksempel at blive skrevet op til både Selvstyrets og kommunernes boliger i Sisimiut, er det årlige ventelistegebyr 200 kr. Hvis du ønsker at blive skrevet op i Nuuk, er ventelistegebyret 100 kr., da INI A/S kun administrer Selvstyrets boliger i Nuuk, og ikke kommunernes. Vil du skrives op i både Sisimiut og Nuuk er det årlige gebyr 300 kr., da du betaler for begge selskaber (Selvstyret og kommunerne) i Sisimiut og for et selskab (Selvstyret) i Nuuk.
Du kan se din ventelisteplacering på selvbetjeningen. Hvis du ikke har adgang til selvbetjeningen, kan du kontakte INI A/S, som kan oplyse dig om din placering på ventelisten.
Ventelistenummeret skal fornyes hvert år, hvis du vil bibeholde din plads på ventelisten. Et ventelistenummer er gældende i et år, og det følger kalenderåret, så ventelistenummeret skal fornyes i starten af et nyt år. Du vil få tilsendt et girokort, som du kan betale for at bibeholde din plads. Hvis du ikke har betalt til tiden, risikerer du at miste din placering på ventelisten.
Du kan finde de ledige boliger på selvbetjeningen. Ved at udfylde dine boligønsker i søgekriterierne og markere med et flueben ud for ”vis kun ledige boliger”.
Du kan også se ledige boliger her på INIs hjemmeside eller i INImut.
Du søger bolig ved at udfylde blanketten Ansøgning om ledige boliger og send den til ini@ini.gl eller aflever den personligt i INImut. Du kan søge de boliger, som er slået op som ledige.
Det er ansøgeren med længst anciennitet blandt ansøgerne til den specifikke bolig, der vil få tilbudt boligen jævnfør lejelovgivningen. Du vil blive kontaktet af INI A/S, hvis det er dig, der har den længste anciennitet.
Du kan oprette dig som bruger ved at trykke på knappen ’opret ny bruger’ på login-siden. Du kan også få hjælp ved at kontakte INI A/S.
Den kode, som du får tilsendt, er aktiv i 30 dage. Inden koden udløber, skal du tilknytte dit NemID. Herefter vil du kun kunne logge ind med NemID. Dette er for at øge sikkerheden og passe på dine personlige oplysninger.
Ja, du skal have et NemID for at kunne benytte selvbetjeningen. Dette er af sikkerhedsmæssige årsager, så kun du har adgang til dine personlige oplysninger, som selvbetjeningen indeholder.
Hvis du oplever problemer med at logge på selvbetjeningen med NemID, kan det være fordi dit NemID ikke er åbent til brug hos offentlige institutioner. Du kan kontakte borgerservice eller din bank, som kan hjælpe dig med at åbne op brugen af dit NemID.
Hvis du har glemt din kode, kan du trykke på teksten ’jeg har glemt mit brugernavn eller kodeord’. Du vil få tilsendt nye oplysninger.
Du kan kontakte INI A/S, som kan forlænge din periode, hvis du ikke har nået at tilknytte dit NemID inden for 30 dage.